top of page

BIO
Emily & the Young Ones, een in Puttershoek gevestigde rock en bluesrockband, is opgericht door Erik Hoek (basgitaar), Jeroen van der Vlis (Lead eletrische en akoestische gitaar, backing vocals), Björn van der Meijden (Drums en percussie, backing vocals), Jeroen Snaaijer (Vocals, bluesharp, elektrische gitaar) en zangeres Emily Kornaat. Sinds 2023 is René Knaape de opvolger van Erik vervangen.

Met het spelen van covers in lokale cafés en evenementen, voornamelijk muziek van de jaren 90 tot heden, werd de vriendschappelijke en muzikale band steeds hechter. Na het verhuizen van Emily naar Zweden heeft zij de band nooit officieel verlaten, want bij gelegenheid heeft ze nog gastoptredens verzorgd, tot haar terugkeer naar Nederland in 2022


De bandnaam is al die tijd behouden gebleven maar de muziek kreeg meer jaren ‘70 en ‘80 rock- en blues invloeden van o.a. The Who, Creedence Clearwater Revival, Fleetwood Mac, Steppenwolf en The Rolling Stones.

Na een aantal jaar als volledige coverband gespeeld te hebben was 2018 het jaar van de eerste debut EP ‘Island Life’ met eigen werk. De bluesrock nummers zijn geïnspireerd op de thuisbasis van de band, het prachtige eiland ‘Hoeksche Waard’ vlak onder Rotterdam.

2019 is het jaar van "Screaming Walls", de nieuwste release na de EP. 
Het meest bijzondere aan het nummer is de clip; opgenomen in 'De Posthoorn' in thuisbasis Puttershoek. Dit historische gebouw was het decor, vlak voordat het na 400 jaar tegen de vlakte gaat.

In de lokale pers en media is erg veel aandacht geweest voor de clip en het nummer.

Naast het spelen in kleine cafés worden de optredens steeds groter, met als hoogtepunten bijvoorbeeld het festival ‘Terug naar Tiengemeten’, de ETCC-klimkampioenschappen in Deventer en de Bluesroute in Harderwijk.

In 2022 keert Emily weer terug naar Nederland en wordt het repertoire flink geüpdatet. Erik moet zijn bas aan we wilgen hangen maar wordt in 2023 opgevolgd door bassist René waardoor op de steeds frequentere festivals ouderwets vol gas gespeeld kan worden.

bottom of page